Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy uważasz że już jest za dużo serwerów Minecraft?

Maka.Paka!

Ankieta  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwa?asz ?e ju? jest za du?o serwerów Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i5u2hx.png

Tyle tych serwerów minecraft że to szok...

z tego ponad 75% nie ma przyszłości...

Naprawde ogarnijcie już się.

Na jednym serwerze:

- 0 osób

Na drugim:

- Admin Noob

Na trzecim:

- Rozdawanie itemów

Itd...

Właściciel Minecraft powinien zablokować możliwość robienia serwera...

Taka jest moja opinia

NAJLEPSZY SERWER METIN2

Opublikowano

Wiesz... Każdy Chce Mieć Swój Serwer i Moc Na Nim Adminować. Myślę, że To Nie Jest Dobry Pomysł, żeby Zabronić Tworzenia Serwerów. Ponieważ Firmy Hostingowe Na Tym Zarabiają, a z Niektórych Serwerów Wychodzi Coś Więcej. Jeden Lubi Grać Na Serwerach z Modami, a Drugi Na RPG, a Jeszcze 3 Lubi Grac Poprostu Na FreeBuild Lub Survival. Serwery Które Są Nie Wypałami Będą Stały Miesiąc, a Potem Znikną i Już Nigdy Nie Wrócą. Jest To Moje Zdanie.

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

Raczej się to nie stanie , nigdy nie zablokują tworzenia serwerów , ta gra jest tak jakby Pół ( Semi ? ) Open Source , mody graczy nie będą dodawane przez deweloperów do gry ( No twórcy Better Light się udało ) ale można sobie je legalnie wgrywać , grać na nich jak i zmodowanych serwerach , a Mojangowi to nie przeszkadza . To że jest dużo serwerów to raczej dobrze , każdy znajdzie sobie serwer do grania , i jakiś serwer na którym admin jest trollem do trollowania :) .

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Maka.Paka! Powiedz tak szczerze , gdy ktoś robi mały serwerek zabronisz mu tego ? Dodatkowo KAŻDY nowy hosting by miał ciężki start bo musiałby się z mojangiem kontaktować . Nie było by Bukkita , Tekkita i innych modów serwerowych.

PS. Wielkie serwery po 60 slotów + w większości zaczynały od ... Hamachi !

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Tylko to jest wkurzające jak ktoś wchodzi na kogoś serwer i spamuje z jakimś hamachi ... Albo jakieś nieogary proszą ciągle o admina to jest takie wkurzające że tego nie wytrzymam

NAJLEPSZY SERWER METIN2

Opublikowano

Maka.Paka! To wejdź sobie na jakiś serwer z Whitelistą ( dostanie bana więcej nie wejdzie ) lub Only Premium ( Strach przed banem :P ) i raczej wątpie aby ktoś trollował , jeśli jest inaczej wchodzisz na TS , Mumble , Forum serwera lub w grze , piszesz do Admina i jeden troll mniej .

Tutorial jak walczyć z trollami na licencji Creative Commons ! :D ( Napisz autora - społeczność Minecraft )

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ale tez jest drugi problem bo nie mają wszyscy premium i jak zmienią sobie IP (Uruchomią ponownie komputer, ja tak mam :D) To znowu grają :) Więc niech zablokują no-premium

NAJLEPSZY SERWER METIN2

Opublikowano

Serwery muszą być.

Ja np lubię grać na jakimś Survivalu,a inni na freebuild.

Każdy lubi co innego.

Po 2.

Firmy hostingowe by na tym zbankrutowały, przestawały by istnieć i wkońcu, serery popularne straciły by Hosty więc co o tym sądzisz?

Posiadam free PBDO_Bota, chcesz pisz na pw.

Oferuję forum klanowe do darkorbit, chcesz? PW

Zawszę liczę na lajka, ciebie to nie kosztuje, a mi to daje chwałę

Opublikowano

Nie , żadnego blokowania No-Premium ( Sam mam Premium ) tylko whitelista , co ci po zmniennym IP skoro jest whitelista ?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ja odpowiadam stanowczo na TAK. Trudno znaleźć np. jakiś dobry serwer survival z frakcjami, żeby były dobrze zainstalowane,skonfigurowane i dobrane mody typu. mcmmo. Teraz jak jest tyle serwerów, że albo znajdzie się dobry serwer, na którym grają 3 osoby, albo taki gdzie nie ma praktycznie żadnych modów a jest pełno osób online... Dopiero człowiek znajdzie fajny serwer, a tu admin coś odpieprza... Teleportuje się do Ciebie, zabija Cię zestackowanymi potami, niszczy twoje claimy, zabija komendą itd. Zrobić jeden a porządny, na którym będzie fajnie, miło i przyjemnie się grało, było kogo podbijać itd. ;)

Opublikowano

Nie , żadnego blokowania No-Premium ( Sam mam Premium ) tylko whitelista , co ci po zmniennym IP skoro jest whitelista ?

Chyba tylko 5% serwerów ma WH

Bo jak nie ma właściciela to nie ma graczy :)

Chyba że istnieje komenda na dodanie kogoś do WH

NAJLEPSZY SERWER METIN2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...